سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راهنمای انواع سوئیچ شبکه

راهنمای انواع سوئیچ شبکه

ضمن عرض سلام خدمت تمامی کاربران و همراهان گرامی مجموعه ایمن ارتباط، مثل همیشه در این مقاله نیز با عنوان راهنمای انواع سوئیچ شبکه قصد ارائه توضیحات مفید درباره یکی از تجهیزات ویپ یعنی سوئیچ شبکه و مدل های مختلف آن را داریم. همچنین در مقالات پیشین راجع به سه نوع از انواع سوئیچ شبکه اترنت یعنی سوئیچ شبکه ثابت، سوئیچ شبکه ماژولار و سوئیچ شبکه استارکبل صحبت کردیم و حالا قصد معرفی سایر سوئیچ شبکه ها را جهت ارائه راهنمای انواع سوئیچ شبکه که تکمیل کننده مقاله قبل میباشد را داریم.

  • سوئیچ شبکه POE

تمام سوئیچ شبکه هایی که تاکنون توضیح داده شده اند، پورت هایی را برای اتصال هاست به شبکه ارائه می دهند. با این حال، برخی از انواع سوئیچ شبکه وجود دارد که شامل پورت هایی نیز می شود که می تواند هم برق و هم اتصال شبکه را به هاست ها بدهد. به این دستگاه ها سوئیچ شبکه poe که مختصر Power over Ethernet میباشد می‌گویند و همانطور که از نام آن پیداست، برق را نیز برای دستگاه‌ های متصل تامین می‌کند. انواع سوئیچ شبکه poe برای روشن کردن دستگاه های راه دور که ممکن است منبع تغذیه نداشته باشند مانند تلفن ویپ، روترهای WiFi راه دور، اکسس پوینت بی سیم بسیار مفید هستند.

بنابراین، یک سوئیچ شبکه poe هم اتصال شبکه با پورت های گیگابیتی و هم برق را از طریق یک پورت فیزیکی فراهم می کند. بنابراین اگر دستگاه‌ هایی مانند آیپی فون دارید که دور از منبع تغذیه هستند مثلاً روی سقف، روی میزهای راه دور و غیره می‌توانید آنها را به یک سوئیچ PoE متصل کنید تا علاوه بر اتصال شبکه آنها را روشن کند. به این ترتیب، فقط باید کابل اترنت شبکه را بدون نگرانی در مورد منبع تغذیه دستگاه اجرا کنید.

محبوب ترین رابط سوئیچ پورت RJ45 است که به یک کابل معمولی اترنت Cat 5، Cat 6، Cat 7 و غیره متصل می شود. اکثر سوئیچ شبکه ها دارای پورت های RJ45 هستند. با این حال، در بسیاری از موارد شما نیاز به استفاده از کابل فیبر نوری دارید تا بتوانید در فواصل طولانی تر از حد 100 متری کابل های اترنت معمولی ارتباط برقرار کنید. سوئیچ های دارای پورت های فیبر نوری معمولاً به ترکیبی از پورت های RJ45 به اضافه پورت های فیبر نوری اضافی برای اتصال به کابل های فیبر مجهز می شوند. پورت های فیبر نوری پورت های SFP (Small-Form Factor Pluggable) نامیده می شوند.

معمولاً درگاه‌ های فیبر نوری برای اتصال به سایر سوئیچ‌ شبکه های دور در همان ساختمان مثلاً در طبقات دیگر یا حتی در ساختمان‌ های دور افتاده با فاصله چند کیلومتری از هم استفاده می‌شوند. مزیت کابل فیبر در مقایسه با کابل معمولی Cat 6/7 این است که فیبر می تواند در مسافت های طولانی در مقایسه با محدودیت 100 متری کابل های cat6/7 کار کند. پس اگر می خواهید چندین سوییچ شبکه را در فواصل طولانی وصل کنید، از سوئیچ با پورت های فیبر نوری (SFP) استفاده کنید.

روی هم رفته با احتساب سوئیچ های معرفی شده در مقاله انواع سوئیچ شبکه اترنت که لینک آن در ابتدای این صفحه درج شده است و شما عزیزان میتوانید اقدام به مطالعه آن کنید تا اینجای کار 5 نوع سوئیچ اترنت معرفی کردیم. راهنمای انواع سوئیچ شبکه تا اینجا درباره موارد سخت افزاری سوئیچ شبکه بود حال بیایید به تمایز این تجهیزات از نظر نرم افزاری و قابلیت های مدیریتی بپردازیم. دسته بندی های زیردر زمینه نرم افزاری سوئیچ وجود دارد.