دوربین شبکه
دوربین شبکه
دوربین شبکه که به عبارتی، گروهی از دوربین مدار بسته های تحت شبکه هستند که معمولا برای نظارت بر مکان های داخلی و خارجی و ضبط تصاویر برای مانیتورینگ و مصارف شخصی استفاده می شوند و بسته به محیطی که برای نصب و خرید دوربین های مدار بسته در نظر گرفته می شود انواع مختلفی دارند.
دوربین شبکه چیست و چه کاربردی دارد
دوربین شبکه که به آن، دوربین تحت شبکه، دوربین مداربسته IP و یا دوربین های اینترنتی گفته میشود، ساختار سیستمی به گونه ای دارد که با تنظیم آدرس IP بر روی آن میتوانید تصاویر ارسالی از دوربین های مدار بسته را به صورت آنلاین از طریق شبکه یا اینترنت دریافت و مشاهده کنید. در ساختار سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه، تجهیزات شبکه غیرفعال بیشتری در مقایسه با دوربین های آنالوگ مورد نیاز است که برای راه اندازی این دوربین ها، حتی اگر قصد مشاهده محل کار خود را دارید، نیاز به یک سوئیچ شبکه برای ارتباط بین دوربین ها و سیستم های اتصال دارید.
دوربین شبکه یا همان دوربین تحت شبکه از لحاظ ثبت و ذخیره تصاویر، به دو دسته تقسیم میشوند که دسته اول دوربین هایی هستند که برای ذخیره ی تصاویر به یک سیستم مرکزی (nvr) نیاز دارند در صورتی که برخی دیگر از این دوربین ها دارای رم بوده و میتوانند تصاویر را در رم خود بدون نیاز به nvr ذخیره نمایند. در ابتدای امر که این دوربین ها به بازار آمده بودند، به این علت که پهنای باند اینترنت در سراسر جهان پایین بود اختلاف زمان بسیار زیادی برای مشاهده تصویر ها به چشم میخورد اما با مرور زمان و افزایش سرعت اینترنت در سرتاسر جهان این مشکل نیز تا حدودی از بین رفت.
دوربین شبکه برخلاف دوربین های آنالوگ که برای انتقال تصاویر به کابل نیاز دارند، اطلاعات را از طریق شیکه اینترنت جابجا میکنند و دارای قابلیت های زیادی میباشند که میتوان به جابجایی صدای دو طرفه از طریق شبکه، استفاده از شبکه های اینترنتی از جمله وای فای و برنامه های موبایلی، امنیت بسیار بالا و همچنین هوش مصنوعی این دوربین ها اشاره کرد. این ویژگی در برخی از موارد به کاربر کمک میکند تا برخی از فرایند های شناسایی را به کمک سیستم های هوشمند به انجام رساند.
در ابتدا که دوربین شبکه وارد بازار شد و این سوال در بین کاربران تکرار شد که دوربین تحت شبکه چیست، پهنای باند اینترنت در تمام دنیا کم بود، اختلاف زمانی برای دیدن تصاویر بسیار زیاد بود اما با گذشت زمان و افزایش سرعت اینترنت در سراسر جهان نیز تا حدودی این مشکل را برطرف کرده است. دوربین تحت شبکه مانند همه انواع تلفن های تحت شبکه، برخلاف دوربین های آنالوگ که برای انتقال تصاویر به کابل نیاز دارند، اطلاعات را از طریق اینترنت منتقل میکنند. این دوربین ها قابلیت های زیادی دارند که می توان از آن به عنوان حرکت صدای دو طرفه از طریق شبکه، استفاده از شبکه های اینترنتی شامل وای فای و اپلیکیشن های موبایل، امنیت بسیار بالا و همچنین هوش مصنوعی این دوربین ها نام برد.