دوربین مداربسته
دوربین مداربسته
دوربین مداربسته گروهی از دوربین ها هستند که معمولا برای نظارت بر مکان های داخلی و خارجی و برای ضبط تصاویر برای نظارت و اهداف شخصی استفاده میشوند و باتوجه به محیط در نظر گرفته شده برای نصب و خرید دوربین مداربسته ، انواع مختلفی دارند. دوربین مدار بسته به گروه های مختلفی مانند دوربین های آنالوگ، دوربین های دیجیتال و دوربین های تحت شبکه تقسیم میشوند.
دوربین مداربسته چیست و پارامترهای مهم در خرید دوربین مداربسته
دوربین مداربسته از زمان های قدیم استفاده میشده که تاریخچه استفاده از اولین دوربین مداربسته به سال 1942 باز میگردد، زمانی که ارتش آلمان نازی برای نظارت بر نحوه شلیک موشک V2 به ایستگاه پرتاب موشک نصب شد. حدود 7 سال بعد در آمریکا سیستم های مدار بسته تجاری با نام Vericon معرفی شدند و جالب است بدانید که استفاده از این دوربین ها نیازی به مجوز دولتی نداشت. اولین دوربین های تحت شبکه در سال 1996 توسط شرکت “Axis” با استفاده از پایگاه نرم افزاری لینوکس ساخته شد، این دوربین ها بر اساس استانداردهای HTTP و RTSP طراحی شدند و از استانداردهای IP برای ارسال تصاویر در فرمت داده استفاده کردند.
تصاویر ضبط شده در دوربین مدار بسته به صورت آنالوگ به دستگاه DVR ارسال میشوند و در آنجا برای پردازش به فرمت دیجیتال تبدیل میشوند. دوربین های آنالوگ حداکثر تا رزولوشن 582*960 قادر به ضبط تصویر هستند به همین جهت در مقایسه با دیگر دوربین های مداربسته از کیفیت پایین تری برخوردارند. دومین نوع دوربین مداربسته، دوربین مداربسته آنالوگ HD میباشد که بزرگترین تفاوت این دوربین ها در وضوح و وضوح بالاتر تصاویر ثبت شده است، بنابراین میتوانید به راحتی چهره افراد را در این تصاویر تشخیص دهید و حتی از تصاویر به عنوان مدرک جرم استفاده کنید. دوربین های آنالوگ HD به 4 نوع HD-CVI، AHD، HD-SDI و HD-TVI تقسیم می شوند که میتوانند تصویربرداری با رزولوشن 1080*1920 را پشتیبانی کنند. با توجه به تفاوت قیمت پایین و کیفیت بالای دوربین های مداربسته آنالوگ HD نسبت به دوربین های معمولی، این دوربین ها گزینه مناسبی برای کاربران خانگی و تجاری محسوب میشوند.
سومین نوع دوربین مداربسته، دوربین مداربسته تحت شبکه میباشد که با نام های دیگری از جمله دوربین مداربسته IP یا دوربین های اینترنتی نیز شناخته می شوند. ساختار سیستمی این دوربین ها به گونه ای است که با تنظیم آدرس IP بر روی آن می توانید تصاویر ارسالی از دوربین های مدار بسته را به صورت آنلاین از طریق شبکه یا اینترنت دریافت و مشاهده کنید. در ساختار سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه، تجهیزات شبکه غیرفعال بیشتری در مقایسه با دوربین های آنالوگ مورد نیاز است که برای راه اندازی این دوربین ها، حتی اگر قصد مشاهده محل کار خود را دارید، نیاز به یک سوئیچ شبکه برای ارتباط بین دوربین ها و سیستم های اتصال دارید.
دوربین مداربسته بولت به دلیل ظاهر منحصر به فرد خود معمولا در فضاهای باز و محیط های بیرونی استفاده میشود. در نصب دوربین مداربسته بولت باید دقت شود که این دوربین ها در ارتفاع بالا نصب شوند تا نتوانند با تغییر جهت آن نقطه کوری در محیط فیلمبرداری ایجاد کنند. برای نصب دوربین تحت شبکه بولت نیز بهتر است قاب فلزی روی آن نصب شود تا در برابر باد و باران مقاوم باشد. این کار باعث افزایش عمر دوربین مداربسته شما میشود. نکات حائزاهمیت در خرید دوربین مداربسته بولت، اصالت علامت تجاری، سنسورهای تنظیم نور و جنس بدنه میباشد.